آشپزخانه قلب خانه و کابینت نیز یکی از اساسیترین عناصر در آشپزخانه است. کابینتها ضمن اینکه به نظم و ترتیب وسایل و لوازم آشپزخانه کمک میکنند، نقش زیادی در دکوراسیون آشپزخانه دارند. سبکهای متفاوتی از کابینتها موجود هستند که آشنایی با آنها میتواند به انتخاب مدل مناسب کابینت بسیار کمک کند. در این مقاله به معرفی انواع سبک کابینت چوبی میپردازیم. اگر قصد بازسازی کابینتهای آشپزخانه را دارید یا به منزل نو تشریف میبرید خواندن این مقاله برای شما واجب شده است.
کابینت چوبی آشپزخانه
کابینت جزء ضروریات هر آشپزخانهای است، بدون نصب کابینت تقریبا باید گفت: نظم و ترتیب در آشپزخانه خبری نیست و همین موضوع باعث سردرگمی و خستگی بانو و حتی همه ساکنین منزل میشود. از طرف دیگر کابینتها با طرح و جنسهای متفاوت تأثیر زیادی در دکوراسیون و زیبایی آشپزخانه دارند که ذوق آشپزی در چنین آشپزخانههای باعث میشود بهترین غذاها و دسرها در آن تهیه شود، چه چیزی از این بهتر!
انواع کابینت از نظر جنس
برخلاف گذشته که تنوع رنگ و جنس کابینتها بسیار محدود بود، امروزه تنوع رنگ، جنس و سبک طراحی کابینتها بسیار زیاد است. کابینتها ازنظر جنس به چندین نوع تقسیمبندی میشوند؛ که هرکدام را براساس سلیقه، نوع دکوراسیون و بودجه میتوان انتخاب کرد.
- کابینت فلزی
- کابینت چوبی
- کابینت ممبران
- کابینت هایگلاس
- کابینت ملامینه یا ام دی اف (MDF)
کابینتهای فلزی در چند سال اخیر با توجه به سبکها و جنسهای متنوع کمتر مورد توجه قرار میگیرند. اما جنسهای دیگر کابینت جز پرطرفدارترین کابینتها هستند که از نظر دوام، قیمت و مات یا براق بودن بایکدیگر متمایز هستند.
انواع سبک کابینت چوبی
با تغییر سبک زندگی، سلیقهها و تمایل افراد در طراحی دکوراسیون داخلی بیشتر به سمت آشپزخانههای لوکس و درعینحال کارآمد است. انواع سبکهای کابینت چوبی موجود هستند که آشپزخانه را به مکانی دنج و منحصربهفرد تبدیل میکنند و هرکدام ویژگیها خاص خود را دارند.
انواع کابینت مدرن برای آشپزخانه
این سبک از کابینتها بسیار ساده و بدون هیچ تزئیناتی هستند. سطوح کاملا صاف و براق از ویژگیهای کابینتهای مدرن است. کابینتهای منظم و یکپارچه و در برخی از طراحیها، این سبک بدون دستگیره و به صورت مگنتی به کار میرود. کابینتهای های گلاس و ام دی اف جزء سبک کابینت مدرن به شمار میآیند.
کابینت کلاسیک
در سبک کلاسیک طراحی یا منبتکاریهای روی ستون و سرستونها بهصورت ریز یا درشت به چشم میخورد. این سبک اشرافی به نظر میرسد و برای فضاهای کوچک مناسب نیست. کابینتهای ممبران و روکش چوب از نوع کابینتهای کلاسیک شناخته میشود.

کابینت نئو کلاسیک
این نوع از سبک کابینتها تلفیقی از سبک مدرن و کلاسیک محسوب میشود. درواقع استفاده از سبک کلاسیک با ویژگیهای مدرن است. رنگهای ملایم و سرد با دستگیرههای منحنی و ساده از ویژگیهای این نوع از کابینتها است. این مدل از کابینتها معمولا تا سقف ادامه دارند و در طیف رنگی طوسی و خاکستری هستند.
کابینت مینیمال
سبک مینیمال از تجمل به دور است، اثری از زرقوبرق در این سبک دیده نمیشود. سفید از رایجترین رنگها در سبک مینیمال است اما میتوان دو رنگ متضاد را در طراحی به کاربرد تا از یکنواختی آن کاسته شود. در آشپزخانههایی با سبک کابینت مینیمال از لوازم تزئینی نیز استفاده نمیشود. سبک مینیمال برای آشپزخانههای کوچک توصیه میشود.
کابینت روستیک
این سبک گرما و احساس آرامش خانههای قدیمی و روستایی را به آشپزخانهها وارد میکنند. ظاهر سبک روستیک کهنگی و فضای قدیمی را تداعی میکند. این کابینتها برخلاف ظاهرشان از کیفیت و دوام خوبی برخوردار هستند.

کلام آخر
کابینتها جز عناصر چیدمان و دکوراسیون در آشپزخانهها هستند. تنوع بینظیر آنها در سبک طراحی و معماری بسیار زیاد است و هر فردی با توجه به سلیقه و بودجه خود میتواند اقدام به انتخاب سبک کابینت موردنظر کند. شما ترجیح میدهید کدام سبک از کابینتها در آشپزخانه خود داشته باشید؟
راستی، مقاله لوازم چوبی مخصوص آشپزخانه را نیز مطالعه کنید تا با انواع ظروف و وسایل چوبی که میتواند زیبایی بخش آشپزخانه و مورد کاربرد شما باشد، آشنا شوید.