این روزها فشن و مدگرایی به زندگی همه نفوذ کرده است، هرکس خودآگاه و ناخودآگاه تمایل به انتخاب مدل و رنگ لباسهایی به روز و ترند دارد. اگر شما هم از آن دسته افرادی هستید که هر روز صبح برای رفتن به محل کار دغدغه انتخاب لباس و ست کردن رنگها را دارید باید بگوییم: بله شما هم اهل مدگرایی هستید و این موضوع بهروز بودن در افکار همه نفوذ کرده است. زیرا انسان ذاتاً تمایل به گزارههای زیبایی و جمال شناسی دارد و جالب است بدانید مسئله فشن و مد گرایی ضمن ایجاد زیبایی در صورتی که افراطی به آن عمل شود، ممکن است صدمات و عواقب بسیار بزرگ و خطرناکی در پی داشته باشد. در این مطلب در مورد اینکه مدگرایی چیست و چه نتایجی دارد صحبت میکنیم.
فلسفه مدگرایی چیست؟!
بسیاری از گزارههای دنیای فشن و مد تحت تاثیر عوامل بیرونی و محیطی هستند. اگر توجه کنید، خواهید دید که عواملی چون موسیقی، کتاب و فیلمها و حتی افراد مشهور گاهی مسیر جدیدی را برای مدگرایی هموار میکنند. جدا از این موارد عوامل سیاسی، اجتماعی و اقتصادی تاثیر بسیار زیادی بر روی این جریانها دارد. بازیگران و افراد مشهور با انتخاب یک سبک پوشش میتوانند مدگرایی را به سمت و سوی جدید هدایت کنند. در این صورت زندگی اجتماعی آنها تبدیل به نوعی صنعتگری میشود و میتوانند درآمدهای کلانی برای یک سری برندهای خاص ایجاد کنند.

تفاوت استایل سازی و مدگرایی چیست ؟
فلسفه مدگرایی تا حدودی با فلسفه استایل سازی متفاوت است اگر عمیقتر بررسی کنیم، مدگرایی یک مجموعه کلی و استایل سازی یک مجموعه جزئی است. شما میتوانید بر اساس المانهای مدگرایی استایل خاصی را برای خودتان ایجاد کنید؛ توجه کنید که عوامل ایجاد مدگرایی عوامل بیرونی هستند اما عوامل استایل سازی شخصی و درونی هستند. مدگرایی توجه را از روی فرد برمی دارد در حالی که استایل سازی خود شخص را مورد توجه قرار میدهد. تمامی موارد گفته شده میتوانند عوامل ایجاد صدمات و عواقب مدگرایی افراطی باشند.
مدگرایی و عدم توجه به خود
مدگرایی تمرکز را از فرد سلب میکند و بر کلیت متمرکز میکند. مفهوم واژه خود دوستی از بین میرود، چرا که مدگرایی برخلاف استایل سازی در دراز مدت به جای اینکه به «آنچه هست توجه کند» به «چیزی که باید باشد توجه میکند». بر خلاف شعار خود را دوست داشته باشید، مدگرایی نظر و دیدگاه عموم را بر نظر و دیدگاه فردی برتری می دهد.
مدگرایی و بحران هویت
حال که دانستیم مدگرایی چیست، باید بگوییم یکی از پیامدهای بسیار خطرناک مدگرایی، بحران هویت است. افراد مدگرا نه تنها به ذات و علایق شخصی خود توجه نمیکنند، بلکه چون دنیای مد گرایی نوسانات زیادی دارد، این افراد همواره با همان نوسانها هویت متحرکی دارند؛ لذا مدگرایی به خودی خود ناپسند نیست، اما آنچه در این حیطه اهمیت دارد شیوه برخورد با مدگرایی است. این بحران هویتی میتواند در حوزههای مختلف فکری و روانی و تصمیمات مهم زندگی نفوذ کند و قدرت ثبات و استقلال را از فرد بگیرد.
مدگرایی و عدم پیشرفت مالی
با توجه به هزینههای سرسامآور لباس و پوشاک و از طرفی ترند شدن پوشاک از برندهای خاص و شیک این عوامل باعث میشوند تا افراد اکثر سرمایه و درآمد خود را صرف گزارهها و محصولات طراحی شده در دنیای مد کنند. این پوشاک و محصولات، گران قیمت هستند و هزینههای زیادی دارند. اما گاهی جریان مدگرایی به سمت حمایت از گروههای خاصی یا مثلا حمایت از حیوانات هم میرود. برای مثال، جایگزین شدن خز و چرمهای مصنوعی به جای خز و چرم های طبیعی جهت حفظ حقوق حیوانات توانست کمک بسیار شایانی به سایر افراد و سپر ایمنی جهت حفاظت از حقوق حیوانات باشد.
سخن پایانی: بر خلاف اسلام که افزون بر زیبایی ظاهری به زیبایی باطنی اشاره دارد، مدگرایی به جامعه بیرون متمرکز است. با توجه به اینکه مدگرایی نوعی خودآرایی است، اگر با رعایت حدود انجام نشود نه تنها باعث نزدیک شدن به افراد جامعه نیست بلکه راهی برای منزوی شدن است. در نظر بگیرید که صدمات ایجاد شده تنها جسمی و روحی نیستند و میتوانند در ایجاد یک سطح طبقاتی برای شما تاثیرگذار باشند. پیشنهاد میکنیم مطلبی که درباره زیباترین پارچههای دنیای مد آماده کردهایم را مطالعه فرمایید.