تاچ و ال سی دی در دانمارک برای اولین بار بر روی تبلتها تعبیه شدند. اما به مرور زمان این تکنولوژی به گوشیهای موبایل نیز راه یافت. تاچ و ال سی دی یکی از قطعات مهم و حساس در گوشیهاست و اگر آسیبی ببیند هزینهی زیادی برای شما به دنبال خواهد داشت. باید گفت تاچ و ال سی دی تنها شامل یک صفحه شیشهای نیستند، بلکه شامل یکسری قطعات است که در کنار هم قرار گرفتهاند.
در ضمن باید عنوان کرد تاچ و ال سی دی دو قطعه مجزا از هم هستند و تفاوتهایی بایکدیگر دارند. در ادامه میخواهیم بیشتر با انواع تاچ و ال سی دی گوشی آشنا شویم.
صفحه نمایش شامل چه قطعاتی است؟
صفحه نمایش شامل پنج قطعه وابسته به هم است که در ادامه هر یک را به طور جزئی توضیح خواهیم داد.
- شیشه محافظ روی LCD: روی همه ال سی دیها گلس یا صفحهای شیشهای قرار میگیرد تا ال سی دی را از ضربه و برخورد حفاظت کند. اگر آسیبی به این قسمت برسد به راحتی و با هزینهای کم میتوان آن را تعویض کرد.
- LCD: هرچیزی که مشاهده میشود به وسیله این قسمت است. ال سی دی از لایههای شیشهای، پلیمری و پلاستیکی میباشد که روی یکدیگر قرار گرفتهاند. باید گفت که انواع مختلفی دارد و در گوشیهای مختلف از انواع گوناگونی استفاده میکنند که هرکدام مزایا و معایبی دارند. اگر بخواهیم از نشانههای آسیب به ال سی دی بگوییم : سیاه شدن صفحه، پخش شدن رنگها و… است که اگر صفحه گوشی به این شکلها دربیاید باید صفحه را تعویض کرد.
- تاچ گوشی: در زیر ال سی دی قرار دارد. تاچ گوشیها بسیار حساس ساخته شدند به همین خاطر است که با یک تحریک کوچک به راحتی کار میکنند. در حقیقت تاچ یک ورودی است که با لمس آن میتوان با گوشی ارتباط برقرار کرد. اگر تاچ گوشی آسیب ببیند شما دیگر قادر به انتخاب و لمس آیکنها و برنامهها نیستید و متاسفانه باید تاچ و ال سی دی باهم تعویض شوند.
- صفحه نوری: صفحه نوری که باعث روشن شدن صفحه ال سی دی میشود و به عبارتی میتوان گفت مکمل ال سی دی است.
- فریم ال سی دی: قالبی است که مجموعه بالا در آن قرار میگیرند. تمام قطعات روی این فریم پرس شده و یک قطعه واحد را میسازند.
انواع تاچ و ال سی دی
انواع تاچ و ال سی دی گوشی از تنوع بالایی برخوردار هستند و بر اساس سطح کیفیت تقسیمبندی میشوند، و نامهای متفاوتی نیز دارند که در ادامه میخواهیم با آنها آشنا شویم.
تاچ و ال سی دی درجه یک یا اورجینال
این تاچ ال سی دی که به OEM نیز شناخته میشود قطعه اصلی و فابریک است و با کیفیتترین است.

تاچ و ال سی دی درجه دو یا اورجینال گلس تعویض
در بازار به Change Glass نیز شناخته میشود. این تاچ مانند تاچ اورجینال، اصل است اما بر اثر ضربه زمانی که قسمتی از آن ترک میخورد و میشکند، ال سی دی نور دارد و تاچ هم به خوبی کار میکند. به همین خاطر آن گلس را با دستگاه خاص جداکرده گلس جدید جایگذاری میکنند. البته کیفیت سابق را ندارد و به مرور تاچ و ال سی دی دچار مشکل میشود.
تاچ و ال سی دی اورجینال گلس و فلت تعویض یا درجه سه
اگر تاچ و ال سی دی اصل دچار آشیب شوند این موارد جایگزین خوبی هستند. اما باز هم به مرور کل سیستم تاچ و ال سی دی دچار مشکل میشود.
تاچ و ال سی دی گوشی درجه چهار یا TFT
این تاچ و ال سی دیها توسط شرکت AfterMarket تولید میشوند. در وضوح رنگ و کیفیت تصویر با تاچ و ال سی دی اورجینال تفاوت فاحشی دارند. این تاچ و ال سی دی برای کاربرانی که به دنبال تاچ و ال سی دی ارزان قیمت هستند، تولید شده است.
تاچ و ال سی دی کپی یا درجه پنج
این نوع که با نام AA نیز شناخته میشود، در کارخانههای چین تولید میشود و باز هم از نظر رنگ و کیفیت با تاچ و ال سی دی اورجینال تفاوت زیادی دارد. خیلی از این ال سی دیها بعد از چندین روز از کار افتاده یا خود به خود سیاه شده و یا صفحه تاچ آنها هنگ میکند.
آیا امکان تعویض انواع تاچ و ال سی دی گوشی به صورت مجزا وجود دارد؟
در گوشیهای قدیمی این امکان وجود داشت که اگر تاچ یا صفحه نمایش دچار مشکل میشدند، به صورت مستقل آنها را تعویض میکردند. اما امروزه اگر تاچ یا ال سی دی با مشکلی روبه رو شوند، چون تاچ دقیقا زیر ال سی دی قرار دارد و به صورت مجوعهای هستند، باید دو راه را در پیش بگیرید: یا از تاچ و ال سی دی اورجینال استفاده کنید یا از تاچ و ال سی دیهایی در درجههای مختلف.
مطالعه مقاله مهمترین لوازم جانبی موبایل را هم به شما پیشنهاد میکنیم تا با اطلاعات کامل به خرید لوازم جانبی گوشی خود بپردازید.