قرار گرفتن در روابط ناسالم، یکی از پیچیدهترین خطرها برای حال خوب ماست، در این مقاله از آکوکالا به بررسی نشانههای روابط ناسالم میپردازیم، روابط ناسالم با افرادی چون: همسر، شریک عاطفی، برادر، خواهر و…
منبع تحقیقات ما از یک کمپانی معتبر است این کمپانی فعالیت خود را از جایی شروع میکند که یک خانواده در کمال ناباوری فرزندشان توسط شریک عاطفی خود به قتل میرسد، با اندکی واکاوی خانواده متوجه میشوند که نشانههایی از یک رابطهی ناسالم در زندگی فرزندشان وجود داشته است؛ بنابراین بعد از آن به آموزش دیگران در زمینهی دوستی و روابط ناسالم میپردازند.
مهمترین نشانههای روابط ناسالم
در این بخش به بررسی سه نشانه برای ناسالم بودن روابط شما میپردازیم، نشانههایی که با کمی دقت و واکاوی در روابط خودتان میتوانید به آن برسید و اقدامات فوری را برای پایان رابطه انجام دهید تا از عواقب سختی جلوگیری کنید، دقت داشته باشید که چندین نشانه برای روابط ناسالم وجود دارد و ما در این بخش تنها به ذکر سه نشانه میپردازیم و در بخشهای بعدی نشانههای دیگری را بررسی خواهیم کرد.
شدت (intensity)
اولین نشانه بارز برای ناسالم بودن روابط شما «شدت» است، زمانی که شما فکر میکنید رابطه با شدت زیادی پیش می رود و حس میکنید که خیلی این رابطه برای شما درگیری فکری ایجاد کرده است. درگیری هایی مثل: افزایش رد و بدل شدن پیامها، تماسهای پی در پی، نبود فضای کافی برای خودتان، ایجاد حس بی قراری در طرف مقابل با دیرتر جواب دادن پیامها، وجود علامتهای بیصبرانه در طرف مقابل با هرگونه تاخیری از سمت شما و..

اگر بخواهیم بحث «شدت» را کمی عمیقتر بررسی کنیم؛ به واژهی «استقلال» میرسیم، اگر فرد احساس کند که استقلال از خودش ندارد یعنی به طوری پیش بروند که طرفین مدام در کارهای دخالت کنند و اصلا احساس استقلال از خودشان نداشته باشند این به همان بحث شدت برمی گردد و به عبارتی احساسات نباید مثل یک سیل باشند بلکه احساسات باید مثل یک رودخانه مدام در جریان باشند.
محدود کردن (isolation)، از نشانههای روابط ناسالم
یکی دیگر از نشانههای روابط ناسالم «محدود کردن» است، به این معنی که فرد سعی میکند شما را به تملک خویش دربیاورد و دوست دارد که شما را از خانواده و اطرافیان به کلی دور کند و عبارتهایی را مدام و پی در پی به شما گوشزد میکند؛ عبارتهایی مثل: چه نفعی برای تو دارند یا چرا با آنها میگردی؟!
توجه داشته باشید که ما زمانی که انسانها را محدود میکنیم قابلیت های متعددی که دارند را از آنها میگیریم و این باعث میشود که فقط تنها فضای خودمان را برایشان فراهم کنیم و این فراهم شدن به معنی ماندن آنها در فضای خودمان است و محدود به یک آدم خاص میشود، در واقع محدود کردن باعث میشود که طرفین تنها خودشان را به چالش بکشند و فقط به یک سری محدودیتها و تجربههای محدود بسنده کنند.

حسادت زیاد (extreme jealousy)
نشانه سوم روابط ناسالم «حسادت» است، پس از این که رابطه شروع میشود و بعد از مدت زمانی که از شروع آن میگذرد، کم کم حسادت خودش را در لابه لای مکالمات نشان میدهد، طرفین مدام به هم حسادت میکنند و این حسادت را با پرسشهایی مثل: کجایی، چرا آنلاین هستی، و قدم بعدی دنبال کردن شما در تمام شبکههای مجازی است.
جالب است بدانید که حسادت با مالکیت و عدم اعتماد همراه میشود و حتی ممکن است طرفین شروع به اتهام زنی کنند و این اتهام را با افکاری مثل خیانت کردن یا متهم کردن طرفین به بی توجهی در مقابل دیگران و… نشان دهند، در این گونه روابط مدام صحبت از نفر سوم میشود حالا چه واقعی و چه خیالی و این درصد طلاق در رابطه را روز به روز افزایش میدهد.

نکته: در بررسی حسادت باید گفت: طرفین در واقع با حس حسادت قدرت تغییر را از یکدیگر می گیرند و نمیخواهند حرکت کنند و چون خودشان منفعل میشوند دیگری هم نباید حرکت کند.
برای مثال: افرادی که علاقه زیادی به تحصیل دارند وقتی که در ارتباطی قرار میگیرند شاید طرف مقابل اجازه تحصیل و پیشرفت دیگری را ندهد یا احساس نارضایتی کند.
در بخشهای بعدی به بررسی دیگر نشانههای روابط ناسالم خواهیم پرداخت.